A főtt rizs, pláne visszahűtve egy nagyon népszerű és egészséges megoldás a szénhidrátbevitelre, azonban a sima, főtt rizs nagyon unalmassá válhat.

Néhány fűszerrel, aromás hozzátevővel feldobhatjuk, változatosabbá tehetjük az elkészítését.
- Citrom- vagy narancshéj: friss, citrusos ízük feldobják azt ételt
- Fokhagyma: nem kell tartani tőle, a fokhagyma teljesen szétfő, és krémes, édes ízű lesz
- Szegfűszeg, fahéj, kardamom, szerecsendió: egzotikus ízt adnak hozzá (a fűszereket ízlés szerint vegyíthetjük is)
- Mazsola, egyéb aszalt gyümölcsök: édessé varázsolják
- Házi kókusztej: indiai és ázsiai ételekhez kiváló köret
- Kurkuma: édeskést ízt ad, továbbá a kurkuma előnyös, gyulladáscsökkentő hatását is hozzátesszük az ételhez
- Sáfrány: szép színt ad, de óvatosan kell bánni vele, mert keserűvé teheti az ételt
- Húsleves, alaplé: amellett, hogy aromásabbá, még táplálóbbá teszi a rizst az alaplében található hasznos összetevők miatt
- Idényzöldségek: színessé, táplálóvá, laktatóvá teszik az ételt
- Tojás: főzve vagy ráütve és összesütve is finom
Érdemes kísérletezni, minél többféle variációt kipróbálni. A fűszerek, hozzávalók variálása, azok felhasználásának módja (pl. pirítás) is különlegesebbé teszi az egyszerű rizst.
Egészségedre! Válts Magadért!