Sütőtökös, lisztmentes brownie

Egy kipróbált ünnepi recept, amit akár karácsonyi desszertként is elkészíthetsz.

Hozzávalók 8-10 szelet süteményhez:

300 g sült sütőtök (héj nélkül), villával összenyomkodva

100 g kesudiókrém (vagy egyéb diókrém) – bioboltban kapható

2 egész tojás

40 g juharszirup (elhagyható vagy cserélhető más édesítőszerrel)

25 g natúr, jó minőségű (holland) kakaópor

1 teáskanál sütőpor

Csipet só

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, sütőpapírral bélelt 20×20 cm-es sütőformába tesszük, és 170 C°-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 15-20 percig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Tasnádi Évi

funkcionális életmód mentor