Bár nem követem a nyersvegán táplálkozási irányzatot, mégis rengeteg nyers zöldséget fogyasztok.
Az alábbiakban bemutatok 3 okot, amiért érdemes a zöldségeket nyersen fogyasztani:
- Magasabb a tápanyagtartalmuk, mint hőkezelés után.
- Alaposabb rágással segítjük a nyálképződést, aminek fontos szerepe van az emésztési folyamat támogatásában.
- Nem kell a főzéssel időt tölteni.
Mindezt akkor javaslom, ha helyi, szezonális, termelői zöldséget tudsz beszerezni.
A paprika-paradicsom-uborka „szentháromságán” túl a legtöbb zöldség nyersen is fogyasztható. Kóstold meg őket!
Érdemes a tányérra minél többféle zöldséget tenni és elgyönyörködni a színességén.
Te mennyi zöldséget fogyasztasz nyersen?
EGÉSZSÉGEDRE!