3 nyomós érv az otthoni főzés mellett

Lehet, hogy ciki, és furcsán hangzik tőlem, aki az egészséges életmód egyik nagykövete vagyok, mégis így van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem főzök! De igen! Méghozzá egyszerű, gyors, finom és tápláló ételek kerülnek a tányérra.

És hogy miért szánok rá időt, energiát, ha nem szeretem? Íme az érveim:

  1. A házhoz rendelt étel drága, étterembe járni pedig egyenesen luxus.
  2. Ha én készítem, ismerem az alapanyagok minőségét, tudom, honnan szereztem be. Ha máshol készítik el, nem látom, honnan származott a hús, a zöldség, fagyasztott volt-e az alapanyag, milyen típusú zsiradékot, illetve egyéb adalékanyagokat használtak fel a jobb ízhatás érdekében.
  3. Fontos szempont a környezetvédelem is, mivel a házhoz szállítás jóval nagyobb környezetterheléssel jár a csomagolás és szállítás miatt.

Nekem az jelenti a biztonságot, ha magam készítem el az ételt. Ezt is egyszerűen, praktikusan csinálom, nem bonyolítom túl. Előkészítés, egyszerre nagyobb adagok lefőzése, fagyasztás stb.

Tasnádi Évi

funkcionális életmód mentor